Connect with:
Timbalan Menteri Hal Ehwal Dalam Negeri & Ahli Parlimen Sepanggar Sabah, Datuk Mohd Azis Bin Jamman, semalam telah merasmikan Majlis Pembukaan outlet pertama di Kota Kinabalu, Sabah untuk ULTRON®, jenama sukan terkenal yang terkenal sebagai Pakaian Rasmi yang terkemuka untuk kebanyakan acara larian dan berbasikal di seluruh negara.

 

Diadakan di Oceanus Waterfront Mall Kota Kinabalu, majlis itu juga akan menyaksikan Pelancaran Rasmi acara Marathon terbesar di Borneo, UNICEF Borneo Marathon 2019. Ketua Pegawai Eksekutif ULTRON Malaysia, Encik Marc Chua, Pengarah UNICEF Malaysia, Encik Anthony Lake, Presiden Pengarah Running Club dan Pengarah Acara Borneo Marathon Datuk Dr Heng Aik Cheng, dan lebih 500 orang dari Kota Kinabalu telah menghadiri upacara ini.

 

Kota Kinabalu adalah kedai ke-6 untuk ULTRON® di seluruh Malaysia, yang kedua di Borneo selepas Sarawak. ULTRON® kini mempunyai 5 cawangan yang terletak di Kuala Lumpur NU Sentral & Glo Damansara, Kangar, Kuantan dan Kuching, dengan 3 lagi cawangan di Petaling Jaya & Shah Alam, Selangor, dan Lumut, Perak dijangka dibuka sebelum bulan Oktober tahun 2019. kedai konsep ULTRON® yang pertama di luar Malaysia juga akan dibuka di Brunei pada bulan November 2019.

 

ULTRON® Malaysia juga merupakan Pakaian Rasmi dan Penaja Utama untuk Borneo Marathon sejak 2016. Sebelum ini dikenali sebagai Borneo International Marathon (BIM), UNICEF Borneo Marathon adalah acara marathon terbesar di Borneo dengan lebih daripada 12,000 pelari setiap tahun berasal dari lebih daripada 10 negara. Acara ini disokong sepenuhnya oleh Kementerian Pelancongan, Kebudayaan dan Alam Sekitar Sabah, Kementerian Belia dan Sukan, Polis Diraja Malaysia, Jabatan Kesihatan dan Dewan Bandaraya Kota Kinabalu.

 

ULTRON® Malaysia amat positif bahawa kerjasama dengan UNICEF Borneo Marathon adalah salah satu strategi yang baik untuk mempromosikan produk Malaysia dan Sabah sebagai hab pelancongan sukan, “Kami mempunyai rekod prestasi terbukti di Malaysia dengan lebih daripada 3,000,000 helai pakaian yang diedarkan di seluruh negara dalam masa 4 tahun, tetapi kini sudah tiba masanya untuk kami menaikkan tahap ke peringkat global, untuk menunjukkan kepada dunia bahawa negara kita, Malaysia, juga mampu menghasilkan reka bentuk yang hebat dan sukan berkualiti tinggi,”

 

“Terdapat banyak jenama tempatan yang terkenal di Malaysia seperti Air Asia dan 100Plus yang telah mengharumkan nama Malaysia atas pentas antarabangsa, dan ULTRON® mensasarkan untuk menjadi jenama sukan terkenal yang berasal dari Malaysia dengan produk berkualiti pada harga berpatutan.” kata Ketua Pegawai Eksekutif Encik Marc Chua.