Connect with:
Panggilan untuk para peminat dan pemain Ragbi di Malaysia! Kini anda berpeluang untuk memenangi sepasang tiket untuk menyaksikan perlawanan Rugby World Cup 2019 (RWC 2019) dengan lawatan ditanggung sepenuhnya ke Jepun pada September 2019 ini.

Dianjurkan sekali pada setiap 4 tahun, Piala Dunia Ragbi adalah acara kesatuan ragbi sedunia yang dianjurkan sejak tahun 1987. Dianggap sebagai salah satu yang terbesar di dunia, acara sukan utama yang paling dikenali dan paling disayangi, Piala Dunia Ragbi dijangka memecahkan sempadan baru dengan penampilan pertama di Jepun (Asia) pada September 2019. Untuk meraikan kejayaan sukan ini, Prestige Sports Sdn Bhd, pengedar eksklusif Malaysia untuk Canterbury – pembekal pakaian rasmi Piala Dunia Ragbi 2019, telah mengumumkan peraduan media sosial yang menarik, “Road to RWC 2019” (#RTRWC19) untuk peminat ragbi di Malaysia.

Hanya ‘post’ gambar anda memakai pakaian terbaru Piala Dunia Ragbi 2019 Canterbury yang dibeli dari *kedai-kedai yang terpilih di Malaysia. Tambahkan kapsyen kreatif anda bersertakan dengan hashtag #RTRWC19 dan ‘post’ pada media sosial bermula dari 23 Ogos 2019.

Dua ‘posting’ teratas di media sosial dengan ‘likes & shares’ yang tertinggi disertakan dengan kapsyen kreatif yang diterima sebelum atau pada 15 September 2019 akan berpeluang untuk memenangi sepasang tiket untuk menyaksikan pertandingan Piala Dunia Ragbi secara LANGSUNG di Jepun.

Ditubuhkan pada tahun 1904, Syarikat Pakaian Canterbury telah mendedikasikan dirinya untuk menghasilkan pengayaan, rekaan dan pemakaian pakaian ragbi tahan lama dan peralatan latihan. Canterbury membuat pakaian latihan teknikal yang membantu individu menyediakan ia dengan cara yang betul, memberi tumpuan kepada keselesaan dan kebebasan bergerak dalam semua produk, untuk mendorong peminat kercergasan ke tahap yang baru.

“Kami gembira kerana Canterbury menyertai Piala Dunia Ragbi pertama di Asia sebagai pembekal pakaian sukan rasmi untuk 2019. Kami di Prestige Sports berharap untuk menyokong acara sukan bersejarah ini dengan satu siri pertandingan yang menarik dan koleksi eksklusif pakaian sukan yang akan menyumbang kepada perkembangan yang berterusan dan promosi sukan ragbi di Malaysia. Ragbi adalah sukan yang inklusif, dimainkan dan ditonton oleh semua lapisan masyarakat dari semua peringkat umur,” kata Puan Norita Mohd Noor, Pengurus Besar Prestige Sports Sdn Bhd.

Untuk maklumat lanjut mengenai pertandingan media sosial “Road to 2019 Rugby World Cup”, sila layari: https://www.facebook.com/CanterburyMY/