Connect with:
Berita baik untuk para peminat bola sepak tanah air, anda boleh menyaksikan perlawanan bola sepak dengan laman mobile web baharu kami. Para peminat hanya perlu layari m.iflix.com/bola di laman carian dan terus menonton perlawanan siaran langsung secara PERCUMA, dimana-mana sahaja – tanpa perlu muat turun atau mendaftar masuk*!

Bermula 1 Februari ini, peminat bola sepak seluruh negara akan mendapat akses percuma kepada lebih daripada 200 perlawanan Liga Bola Sepak Malaysia di laman mikro iflix mobile web. Anda hanya perlukan peranti dan internet untuk mengakses ribuan jam program bola sepak secara percuma.

Menurut Ketua Pegawai Pemasaran iflix, Jason Monteiro: “Laman mikro mobile web kami yang baharu ini direka khas buat peminat bola sepak Malaysia. Kami ingin memulangkan sukan kegemaran Malaysia kepada semua secara percuma. Selain itu, kami juga ingin menyiarkan sukan ini dengan lebih menyeluruh ke serata tanah air. Ini adalah langkah besar bagi iflix dalam misi mendemokrasikan sukan bola sepak Malaysia dan membawa para peminat lebih dekat dengan perlawanan.”

iflix mendapat hak penyiaran eksklusif bagi pengstriman atas talian bagi perlawan MFL untuk tempoh 10 tahun dengan usaha sama pihak Liga Bola Sepak Malaysia bermula Januari tahun lepas. Sejak itu, iflix telah menyiarkan perlawan-perlawanan merangkumi kejohanan gergasi seperti Piala Sumbangsih, unifi Liga Super, Shopee Piala FA, Piala Challenge Malaysia edisi pertama, dan unifi Piala Malaysia, berserta lebih 800 episod siaran ulangan, sorotan perlawanan, dan kandungan pendek iflix Originals, di channel Football Malaysia on iflix, boleh didapati di iflixFREE dan iflixVIP, melalui aplikasi mobile web dan laman mikro iflix.

iflix juga berbangga untuk mengumumkan kerjasama dengan Twitter, untuk merevolusikan akses peminat bola sepak di Asia Tenggara. Buat kali pertama di Malaysia, peminat akan menyaksikan integrasi digital dan inovasi dalam sukan. Dengan kolaborasi ini, iflix dan Twitter menggabungkan teknologi aliran langsung dan ulasan media sosial untuk melibatkan peminat bola sepak.

Sepanjang musim bola sepak ini, yang bermula dengan kick-off pertama pada 1 Februari, peminat bola sepak di Asia Tenggara akan mempunyai akses langsung kepada lebih daripada 200 perlawanan Liga Bola Sepak Malaysia pada semua alat peranti yang mempunyai akses Twitter menggunakan iflix Webview Player terbaru, tanpa muat turun, pendaftaran dan login.

Dengan akaun Twitter, peminat dapat mengambil bahagian dalam ulasan semasa, permainan interaktif, dan memaparkan undian melalui hashtags dalam setiap perlawanan. Selain daripada perlawanan secara langsung, iflix akan menyediakan highlights, klip, dan wawancara, melalui Twitter Moments sebagai alat komuniti bola sepak.

Ketua Rakan Kongsi Sukan Twitter SEA dan China, Maurizio Barbieri, berkata, “Penyiaran setiap pertandingan musim ini untuk liga bola sepak utama adalah yang pertama untuk Twitter di Asia Tenggara, dan peluang yang luar biasa untuk menggabungkan jumlah besar interaksi bola sepak di Twitter. Kami telah menikmati kejayaan besar dalam aliran hidup dengan penyiar sukan terkemuka di seluruh dunia, jadi kami teruja untuk bekerjasama dengan iflix untuk membawa lebih banyak bola sepak secara langsung kepada peminat bola sepak yang ghairah di dunia.”

Selain daripada itu, iflix juga akan bekerjasama dengan portal bola sepak Semuanya Bola dan Goal.com untuk membawa perlawanan secara langsung kepada peminat dengan mengintegrasikan perkhidmatan aliran secara langsung iflix.

Kini boleh diakses oleh lebih satu billion pengguna di seluruh Asia, Timur Tengah dan Afrika Utara, iflix telah mengukuhkan kedudukannya sebagai peneraju pasaran penstriman video. Menawarkan pengguna dengan senarai tontonan yang pelbagai dari Hollywood, rancangan TV dan filem tempatan, tayangan ekslusif serta program-program yang memenangi anugerah, setiap langganan boleh diakses hingga 5 peranti yang berlainan termasuklah telefon bimbit, komputer, tablet dan set televisyen untuk distrim pada bila-bila masa, dimana sahaja serentak.