Connect with:
Harimau Selatan bersedia untuk bangkit semula dalam kempen AFC Cup selepas kekalahan 2-0 ke Song Lam Nghe An dari Vietnam di Vinh minggu lepas.

Johor Darul Ta’zim (JDT) juga sudah bersedia untuk menebus kekalahan pada pertembungan dengan kelab Tampines Rovers dalam Kumpulan H Piala AFC di Stadium Jalan Besar, hari ini.

Mereka terus membina keyakinan selepas menewaskan Sabah 2-1 di pusingan kedua Piala FA minggu lepas dan jurulatih sementara JDT, Raul Longhi berharap aksi terbaik akan dapat ditunjukkan oleh anak buahnya.

“Tampines adalah pasukan besar di Singapura tetapi kami juga pasukan yang besar. Kami akan cuba bermain bola sepak dengan baik dan memenangi perlawanan, “kata Longhi dalam sidang akhbar sebelum perlawanan semalam.

“Kami berlatih di padang sintetik di ‘rumah’ kami di Johor. Latihan hari ini dilakukan di padang sintetik di sini dan saya tahu pemain kami tidak akan menghadapi masalah untuk perlawanan ini. ”

“Kami akan cuba bermain dengan gaya bermain yang sama seperti perlawanan terakhir kami sebelum ini, dalam aksi menentang Sabah.

“Kami akan melakukan yang terbaik untuk memenangi perlawanan dan membawa pulang tiga mata berharga.”

Aidil Zafuan Abdul Razak, tonggak JDT juga berkata pasukan itu sudah bersedia dengan baik untuk perlawanan itu.

“Kami akan memberi kami 100% untuk memenanginya. Setiap pertandingan itu penting dan tiada alasan untuk kami tidak memberikan yang terbaik, “kata pemain pertahanan berusia 30 tahun itu.