Connect with:
Bekas pemain pertahanan Liverpool dan England, Jamie Carragher menghadapi pergantungan oleh Sky Sports akibat meludah ke arah seorang gadis di dalam kenderaan lain selepas kekalahan 2-1 pada Liga Perdana Liverpool di Manchester United pada hari Sabtu.

Dalam pada itu dia telah memohon maaf sekali lagi untuk aksinya yang tidak bermoral dan berharap dia diberikan peluang untuk buktikan kebolehannya sebagai seorang pengulas.

“Mudah-mudahan saya diberi peluang untuk menunjukkan kepada orang ramai, yang mereka telah lihat kebolehan saya selama 20 tahun yang lalu.”

Sementara itu, Carragher membuat 737 penampilan untuk Liverpool dan memenangi 38 penampilan di England.

Memetik video dari Daily Mirror, Cararagher dilihat menurunkan cermin tingkap sebelum bertindak meludah ke arah sebuah kereta selepas diejek oleh ayah seorang gadis muda dengan ejekan “Jamie malang, dua, satu.” (tentang kekalahan Liverpool dalam aksi Liga Perdana di Old Trafford).

“Ia kelihatan memalukan dan saya terima itu. Ia bukanlah diri saya dan saya tidak akan lakukan lagi,” katanya.

“Saya tahu ada orang lain di dalam kereta, dan saya tahu ia adalah seorang wanita, tetapi saya tidak tahu ia adalah seorang gadis muda.

“Apabila saya tidak boleh kawal kemarahan, saya fokus pada lelaki di dalam kereta itu tetapi tidak perasan kamera di tangannya, dan saya pun tidak dapat menerima apa yang saya telah lakukan.”

Polis Greater Manchester berkata mereka tidak menerima sebarang aduan dari lelaki yang memandu kereta yang diludah oleh Carragher semalam.

Sehubungan itu, Carragher mengatakan bahawa dia telah memohon maaf melalui telefon kepada keluarga terbabit, dan akan menerima sebarang akibat.

“Saya kecewa dengan mereka, keluarga saya dan semua orang yang terlibat. Ia adalah sesuatu yang kita semua boleh lakukan tanpa apa-apa, apa yang boleh saya lakukan sekarang adalah memohon maaf.”

Ditanya sama ada dia telah menjelaskan kejadian itu kepada keluarganya, Carragher berkata dia tidak.

“Mereka mengetahui dari media,” katanya.

Foto Kredit: Daily Spy